Thursday, 26 February 2015

Debaran Kian Terasa, SPM Kian Mendatang

ASSALAMUALAIKUM...Dah lama dah x update blog, dah berhabuk dah. Visitors pun semakin kurang. Blogwalking pun kurang sekarang.Tetapi cpuv bertubi2 datang.Harini dah 18 cpuv saya dapat .Mungkin cara nak dapat cpuv ialah dengan berehat sebentar daripada blogging. Let get to the content.

 Hari semakin dekat, debaran kian terasa, persediaan pun xde, cuma redha di dada. Hehe. Sebenarnya result Spm dah nk dekat iaitu hari selesa minggu hadapan. Sebenarnya tak ade rasa apepun, saje nk action . Lepas dapat result baru lah terasa bahangnya.Solat hajat pun dah x buat lepas spm hari tu. Hehe . Kat fb penuh dah belia2 1997 post mengenai spm. Kita pulak sedang sibuk bercuti lagi.. Haha..Kalau result baik untunglah tapi kalau result buruk nak buat mcam mane.Redha je la..Setakat ini sahaja coretan saya pada kali ini. Kepada blogger2 yang saya selalu lawati, maaf sebab x sempat nak blogwalking. Nanti ada masa saya blogwalking .  Peace YOO...!!! hAPPY BLogginG... Doakan saya !!!! Jangan lupa click nuffnang..hehe


IKLAN SEMATA- MATA
Agen Dropship diperlukan di sini. Nak cari side income hanya kat rumah je?? Awk jual barang saya n awk dapat untung.Untung awk yg tentukan. Semua urusan penghantaran barang saya yg uruskan.Jangan risau ianya halal n tanpa unsur penipuan.Tanpa bayaran yuran atau ape2 caj. Barangan yg perlu dijual ialah jam tangan. Berminat Whatsapp 0149238952

Friday, 20 February 2015

Offer-Offer!!!!!!!!! ... MURAH2

Assalamualaikum..  Hari saya ada buat OFFER untuk jam-jam di bawah. Semuanya murah-murah. So,here the detail... SEMUA JAM-JAM NI ADA I BULAN WARRANTY

Puma And Adidas
1 unit - RM50
2 unit - RM80
3 unit - RM110 

Bagi yang lain harga seperti yang diberi... 

Power Bank 
1 unit - RM60
2 unit - RM100
3 unit - RM130













Jika berminat  whatsapp saya di 0149238952 ..Happy blogging!!!!!

Tuesday, 17 February 2015

Jam Tangan Harga Lego

Assamuaalaikum.. Harini malas cakap banyak, cuma nak promote jam je. Hehe. Jam memang lawa tapi kalau dipakai memang meletop ar.. Haha. So jom tengok jam-jam. NOTIS :
SEMUA JAM INI BAWAH RM100. Kalau nak tahu pm saya. Thanks







OK.. Kalau berminat pm saya. So,happy blogging. Tunggu jap. Klik sini jap plz 

Whatsapp 0149238952

Kepada pengguna 8share ,sila join this group link.

Monday, 16 February 2015

Jam PertamaKu

Assamuaalaikum. Selamat pagi.Sudah 4 hari saya tak update blog ni. Habis berhabuk. Haha. Sebabnya laptop sudah takde and saya nak fokus kat jualan jam tangan.Berbalik kepada tajuk, inilah jam pertama yang saya beli dengan duit saya sendiri ( Gambar di bawah ). 
 
    Saya dah lama berkenan dengan jam ni tapi apakan daya wangnya enggak ada. Memang cantiklah, (bagi saya) tambah- tambah diletakkan dalam cermin kedai pulak. Faham2 la kan,kalau dalam cermin mesti mahal. Nak beli tak ada duit so, tengoklah je lah sampai terkeluar air liur.mmmm. Last2, saya nekad nak simpan wang untuk beli jam tu, so, simpan la saya wang tu.Saya ni bukan orang berada. Kalau nak benda kena pulom simpan duit baru dapat. Kebanyakkan duit yang simpan tu duit sekolah. Hehe . Msa tu, umur saya  15.
    Poket pun penuh akhirnya. Saya pun pergi ke kedai, sampai je kat kedai, terus pergi kat jam tu tapi hati ni susah je nak beli jam tu. Kenapa? Rasa rugi la pulak nak guna duit yang saya simpan tu. Hehe. Tapi takkan saya nk simpan lama, nanti habis pulak, so, belilah saya jam tu. Happy la dapat jam tu. Haha. So, setakat tu sajelah untuk kali ini. Whatsapp saya untuk jam2 di bawah dan banyak lagi. HAPPY BLOGGING
Whatsapp : 0149238952


Klik sini kejap plzzz

Saturday, 14 February 2015

Terma dan syarat utk join Liebster Award ini adalah seperti berikut:
  1. Mention the person who nominated you with link.
  2. Answer the questions.
  3. Nominate other bloggers.
  4. Create the questions.
  5. Notify your nominate.

Thanks kepada Sayidah Napisah(maaf2 saya betul2 minta maaf) kerana tag saya dalam Liebster Award. Saya pun tak tahu apa ni. Hehe,,, tp at least saya cuba.

Berbalik kepada soalan2 yang dah dibagi kepada saya, inilah jawapannya

* Novel paling best pernah anda baca ?
-First, saya tak pernah baca novel dan saya lebih suka gambar daripada huruf.

* Apa kerja yang paling gila yang pernah anda buat ?
-Saya main mercun dan ditangkap polis, HEHE

* What do you think of my blog ? Any improvement ?
-Boleh Melukis ( tapi xcakap pun terer) 

* Merajuk vs Marah. What is the difference? Or sama je?
-Sama je bagi saya

* Who is your favourite artis? Why?
-Skylar Grey sebab suara dia serak2 basah gitu.

* Ada berapa adik beradik?
-8 orang

* Sekarang tengah buat apa? Means student or dah bekerja?
-SPM 2014, tunggu result, blogging, makantidur, futsal

* Rumah flat vs rumah banglo. Which one do you prefer ?
-Of course banglo sebab ada jiran dan tak sunyi

* Kalau orang kata anda macam-macam(yang buruk), what do you do?
-Wat dono jee

TAG : Eyfa Writer, Mad Parihh, Cik Candy, MNH SASTERA MELAYU, Bin Muhammad, Syahirah Ismail, Ahirah, Ishak Hasimi, Kathy R'bain, Si kosong, Adk dayah, Siti Nur Farhana Abdul Aziz

So, ini soalan saya pulak..

1) Apa yang anda akan buat bila bergaduh dengan kawan?

2) Love story  movie apakah yang paling best?

3) Apakah kelebihan anda?

4) Apa pandangan anda terhadap peribadi saya melalui entri-entri saya?

5) Movie apakah yang paling sedih yang pernah anda tonton?

6) Bilakah kali terakhir anda menangis?

Soalan terakhir : Pernahkah anda menjadi pengecut apabila seseorang amat perlukan bantuan anda?

Itu sahaja soalan saya .It quite simple. So, HAppY BlogginG.. klik sini kejap plz







Thursday, 12 February 2015

"Ini Padang Kami"

Assalamualaikum!!! ... berjumpa lagi kita pada hari ini. Hehe.. Entry kali ini saya mahu bercerita tentang "Ini Padang Kami" .. Sudah genap 4 tahun saya tidak bermain bola di padang.. Nak tahu kenapa ?? Ini kerana padang yang selalu saya main bola tu dah dijadikan padang hoki.. Memang tak patut betul buat padang hoki tapi nak buat macam mane dah itu duit diorang so, ikut suka hati dioranglah nak buat apepun. Haha tapi padang tu selalunya dipenuhi budak-budak main, orang-orang tua joging, dan budak sekolah menengah main bola.








      Ada suatu hari tu,semasa pembikinan padang hoki masih berjalan, kami lepaklah kat tepi2 padang tu saje2 , merenung kosong ,haha.. Tiba2 terfikir nak try masuk kat dalam padang hoki yang belum siap dibina tu tapi rumput, cage (xtahu nk explain ape tu) dan tiang goal hoki dah ada,.. Biasanya kontraktor selalu perhatikan padang ni tapi pada hari tersebut kontraktor tu entah ke mana tau. 
Mula2 takut2 jugak tapi perasaan curious tu berkobar2 haha dan kaki memang terasa gatal2 nk masuk ....Dan masuklah kami bersama bola kami ,hehe ..memang teruja betul dengan rumput hoki tu,
Lepas masuk tu terus je kami berlari-lari ,, Sepak bola pun bermula!!! .. Haha happy betul dapat main bola dalam tu, lagipun padang tu memang luas giler!!! Setengah jam dah berlalu dan terasa asyik pulak main bola...................


    Tiba-tiba ada kereta wira datang dan berhenti, dan ALAMAK!!! tulah kontraktornya. Mampus! Diorang asyik main bola lagi, saya sorang je yang dengar kontraktor tu jerit, maklumlah padang tu memang besar .. Marah betul kontraktor ,, Apa lagi ,saya pun lekas ambik bola dan terus je lari ..Pergghhh terkejut diorang tengok saya lari .. Mereka berasa peliklah tengok saya lari dan mereka pun tengok sekeliling dan apalagi lari la mereka pun..HAHA.. Laju betul diorang lari tambah2 bila nampak kontraktor tu naik kereta dia dan nak kejar kiteorang.. Kami pun start je motor and bawak laju2 .. Marah betul kontraktor tu ,#pandu sambil pegang batang kayu ..Nasib baik lah ak sempat pergi , kalau tak, jawapannya makan kayu la haritu.... 


Here the moral : 1)Jangan masuk tempat orang tanpa kebenaran 
                           2)Naik motor jangan laju2
                           3)Pandu kereta guna dua-dua belah tangan
                           4)Jangan terfikir nak buat perkara bodoh

Setakat ini sahaja perkongsian saya pada kali ini.. Kalau anda berasa entri ini bermanfaat ,silalah SHARE jika tidak keberatan. HAPPY BLOGGING!!!!

Kepada members 8share ,sila join this group link.









Monday, 9 February 2015

Cara Mengenalpasti Seseorang Sedang Menipu

"Bagaimanakah rupa dan kelakuan seseorang apabila sedang menipu"?


Assamuaalaikum and good morning. Ada siapa-siapa tak kat sini yang tak pernah menipu?. Kalau ada ada, mari sini biar aku tumbuk muka kau - peace yo . Kamu semua mesti tidak mahu ditipu kan?. Oleh itu,jom kita tengok bagaimana muka-muka dan reaksi si penipu-penipu besar ni apabila mereka temberang.

1) Lihat hidung dan mulutnya.
               -Penipu selalunya menyentuh hidung atau menutup mulut mereka.
                 Ini dikatakan untuk menutup penipuan mereka.



2) Perubahan pergerakan kepala
             -Mereka akan berpaling ke belakang, ke tepi atau tunduk ke bawah. 
               Ini berlaku ketika mereka ingin menjawab soalan yang akan ditanya.


3) Eye Contact
            -selalunya penipu akan mengelakkan daripada melihat mata kita tetapi
              bagi yang penipu yang selalu menipu mereka akan melihat mata kita 
              untuk membuatkan kita yakin kepada mereka.


4) Lihat tekak mereka
            -Penipu selalunya akan menelan air liur mereka. Ini kerana menipu 
              membuatkan teka mereka menjadi kering lantas membuatkan mereka
              untuk menelan air liur .                 


5) Dengar pernafasan mereka
             -Mereka selalunya akan bernafas dengan kuat dan cepat.Bernafas terlalu
               kuat akan membuatkan tekak mereka kering.                


6) Dengar suara mereka
            -Suara mereka akan berubah menjadi lebih kuat atau semakin lemah.
              Gugup juga menunjukkan mereka menipu.                           
           
7) Peka dengan penjelasan 
           -Mereka selalunya akan memberi maklumat yang lebih selepas disoal.
             Mereka juga akan mengulang perkataan atau ayat yang sama berulang 
             kali.         


8)  Lihat peluh di muka atau di badan
                 - Menipu membuatkan kita berdebar dan ini akan menyebabkan kita
                    mengeluarkan peluh.

9)  Terlalu relax
          - Kadang kadang penipu akan menguap atau berlakon relax untuk meyakinkan 
             kita yang mereka tidak bersalah



Setakat ini sahaja entri pada kali ini. Jika anda melawat ke blog saya, sila tinggalkan link anda di sini  untuk saya lawati . Sila klik sini kejap plzz

#Jika anda rasa entri in bermanfaat kepada semua, silalah share entri ini ke mana-mana laman sosial
#Happy blogging
#Follow me
#Klik Nuffnang

Sunday, 8 February 2015

My First CPUV From Nuffnang

Assalamuaalaikum!!!!...Hi...waaaaaa!!!.. Akhirnya ak dapat jugak kempen dari nuffnang... Happy betul ni.. Hehe ....Dah dua minggu start buat blog dan harini akhirnya dapat jugak kempen ...Bangun je tidur tadi terus je ak bukak laptop ,check visitor ada 14 ,,mmmm hampeh .. tapi lepas tekan button "EARNING" je terus tersengih sorang2 .... Maklumlah first campaingn ever ... hehe.. So inilah dia..


 

Haritu pecah muka, hari ni pecah kepala.. HEHE ... memang tak percaya dapat CPUV.... Tp kenapa jumlahnya tak gerak-gerak pun... Setakat ini jelah entri pada kali ini ... by the way, selalu lah kunjung ke blog saya dan pasti saya akan kunjung ke blog anda pulak dan sila tinggal link blog anda di kanan blog ini .. Happy blogging!!!! :)

Friday, 6 February 2015

SABTU YANG MALANG

           ASSALAMUALAIKUM... Pada entri kali ini,saya nk cerita pengalaman saya naik motor berclass ni..  Motor berclass ni susah sikit nak naik bagi amateur macam saya.. First time saya naik pagi tadi.. Huhu...Wooohh memang memalukan betul motor ni...tebal muka saya.. Begini ceritanya,, pagi tadi mak suruh beli ayam kat kedai dan masa tu motor saya xde.. Maybe ayah pinjam kot.. lpas tu,bawalah saya motor abang saya yang warna biru tuh... Sebelum ni pernah tengok2 je abg naik, Tp pagi ni saya sendiri yang tunggang..


          Pooox2 pooox2 #bunyi motor... saya start motor tu dan terus je pergi....#otw.... DAN lampu isyarat pun warna merah... dan disini lah saat yang pling mendebarkan...Tiba2 polis yang naik motor kuda putih berhenti kat jalan yang bertentangan dengan saya... tup2 , motor saya mati sbb xpandai main class... Dah la topi keledar pun x tak pakai, ic pun xde,lesen jauh lagi la nk ada... Dan lampu pun dah hijau,, polis tu tengok kat saya, saya pun tunduk2 kepala sambil start motor,,Motor ni pula xnak hidup pulak.., Haha,, memang dahsyat betul,, ramai btul orang masa tu,,.Dan apa yang paling buat saya marah bila kereta belakang saya hon!!! Semua tengok kat saya ....pecah muka.... berpeluh habis... Semua kereta dan motor lain dh pergi ,tinggal saya sorang je,.. Akhirnya,, motor tu hidup ... FUHH lega betul,,Polis tu geleng2 kepala kat saya ..


         Terus je motor hidup,laju2 saya pergi ,,,, Tp saya sempat la senyum kat polis tu,,Haha..,mujurla polis tu tak ikut saya..Selamat saya akhirnya,, Nampak je mcm  4 mnit tp 4 mnit tu macam 4 jam bila kita susah....So,here the advices
                   #Jangan bawa motor yang anda tak pandai tunggang
                   #Selalu pakai topi keledar
                   #Ambik lesen mamandu

  Selepas tu ,,pergilah saya beli ayam,,, Mujur ayam ada lagi... Haha setakat ni sahaja entri saya pada kali ni..Komen2 la kat sini... Dan jangan lupa untuk klik iklan nuffnang... Btw ni lah motornya... HAPPY BLOGGING .....

Wednesday, 4 February 2015

Top 10 Blogger Earning 2014

           
 HI.... Pada entri pada kali ini ,saya akan berkongsi mengenai BLOGGER terkenal. Sesetengah daripada anda mesti ada yang tidak percaya!. Mereka ini sudah pasti sentiasa menghadap laptop/fon mereka hingga bengkak mata2 untuk berjaya sampai ke tahap ini dan mungkin mereka juga mempunyai banyak trick tersendiri untuk memperoleh visitors dan followers yang teramat ramai. Saya pun ada angan2 nak jadi macam mereka ni! Tapi tercapai ke atau hanya angan-angan taik ayam? HAHAHA.. Dengan Izin Allah, semua benda boleh terjadi kan?.. Oleh itu, selalulah kunjungi blog ini ye, hehe.. Dan jangan lupa follow! Saya pasti akan visit dan follow balik blog anda.. Let stop talking and let us scroll it! Have a nice day peeps :D

                                               Pete Cashmore
                                                
                                            Website : Mashable.com
                                            Estimated Earning : $600,000
                                            View Per Month : 25 million
  
                                             Shawn D. Hogan
                         
                                         Website : Digital Point Forum
                                          Estimated earning : $500,000
                                         View Per Month : 23 million


                                              Markus Frind
                          
                                            Website : Plenty Of Fish
                                             Estimated earning : 400,000
                                            View Per Month : 27 million



                                       Robert Kevin Rose
                       
                                           Website : Digg
                                           Estimated earning : $250,00           
                                          View Per Month : 30 million
                            
                               Courtney A.Rosen
                                     
                              Website : eHow
                               Estimated earning : $240,000
                               View Per Month : 25 million



                                    J.Michael Arrington
                        
                                      Website : TechCrunch 
                                       Estimated earning : $240,000
                                      View Per Month : 25 million


                            Mario Armando Lavendeira
                            
                                    Website : Perez Hilton
                                    Estimated earning : $200,000
                                    View Per Month : 30 million


                            Jason Calacanis
               
                          Website : Weblogs.com
                           Estimated earning : $190,000
                           View Per Month : 25 million


    Jeremy "ShoeMoney" Schoemaker
                       
                     Website : ShoeMoney
                     Estimated earning : $140,000
                     View Per Month : 25 million


                                 Pankaj Agarwal
                             
                   Website : Clickindia Classifieds
                    Estimated earning : $850,000
                    View Per Month : 5.5 million
  
     Akhir daripada saya,semua yang dinyatakan di atas bukanlah gurauan semata-mata.Jika anda rasa 
entry ini memberi manfaat atau galakan kepada blogger2 ,silalah share kepada laman sosial. Have A Nice Day!!!!

Monday, 2 February 2015

Tutorial Of Magic Card Trick

HELLO... Today i'm gonna show you the tutorial that i just made recently... This tutorial video will show u how to do the magic card trick.. It's in slow mo video so it is kinda easy to understand the trick..  I'm sure that u are all hoping that i will post a tutorial since i promised to make one in a few entries ago.. Making this video was pretty hard since i don't have the right equipment but i'm sure that you will be satisfied with the video quality.. i hope that you will understand the trick so that you can show it to your friends and families.. Enjoy the tutorial.. Kindly leave a comment below if you have any enquiries and keep up with my new blog entries later.. SEE YOU NEXT TIME!!!
video